Hur limmar och skär man kakel?

Hur limmar man plattor?

Vi ska leta efter svaret tillsammans. Kakellimning är ett svårt jobb som kräver fint utförande. När det inte anförtros specialister kan oönskade resultat uppstå. För ett perfekt jobb kan du låta den behöriga personen utföra klibbningsarbetena genom att placera en annons på Ustala.com. Du kan göra dina egna brickor, men vi rekommenderar att du arbetar med en av Ustala.coms expertmästare. Annars kan du komma in på en svår och kostsam väg att återvända. Kakel är viktiga delar av vårt hus, både konstruktionsmässigt och designmässigt. Ett perfekt jobb krävs för ett perfekt utseende.

Att göra kakel är ett mödosamt och känsligt arbete. Du kanske vill ha ditt nybyggda hus kaklat eller byta ut ditt befintliga kakel. Först och främst, “Hur klistrar man in brickorna?” Vi lämnar frågan åt sidan och pratar om nödvändig markförberedelse. På våta golv som badrum och toaletter ska golvet tätas innan man går vidare med plattsättningen. Även om fogarna mellan plattor är silikon så kan det inte isolera. Vattnet som väntar på fogen kan passera under den med tiden. Kakelkonstruktionen startar efter att tätskiktet är klart. Den första regeln för kakeltillverkning är att göra golvet jämnt. Material bör vara noggrant utvalda och lämpliga för golvet. Golvets avjämningsmassa måste läggas ordentligt, annars förbrukas det kakellim som används för mycket. Dessutom kan marken förbli i ett krokigt tillstånd. Tillverkning av kakel av hög kvalitet går igenom rätt materialval. Rätt förhållande mellan cementblandning bör användas för golvbruket.

Hur klistrar man in plattor?

Vi har sagt att den primära processen vid kakeltillverkning är att få ett plant golv. Det finns mycket olika information på många sidor om att lägga kakel. Mitt i denna informationsförorening vill vi vägleda människor som vill få kakel installerat i sina hem. Vi kommer att ge dig information om tillverkning och kapning av kakel. Verktyg som ska användas för kakeltillverkning; keramisk murslev, keramisk fogslev, planslev, en gummiklubba, hammare, keramisk tång för att bryta kakel, keramiska kilar för keramiska eller kakelplattor och fogöverskott. Material som krävs för att lägga plattor; kakel, murbruk och fogspackel. Dessa material och verktyg kommer att räcka innan kakeltillverkning. Om erfarna mästare inte åtar sig kakeltillverkningen kan du få extra kostnader. Under byggandet kan kakel gå sönder eller golvbruk kan användas i onödan. Även om processen att lägga plattor kan verka lätt, kan mindre misstag bli kostsamma. Under läggning bör arbetet utföras lugnt, långsamt och försiktigt. Varje detalj ska studeras och tilltalande för ögat. Om du inte vill hantera alla dessa transaktioner kan du lägga ut en annons på Ustala.com omedelbart. Du kan börja arbeta med den mest lämpliga bland erbjudandena från kakellimmästare utan att slösa tid.

Så, hur limmar man plattor? Du måste planera kakeltillverkningen först. Du måste välja de brickor du vill använda. Efter att ha hittat den kakelmodell du vill ha, bör måtten på området som ska täckas tas noggrant. Det första du behöver göra för att mäta plattan är att få teknisk information från relevanta byggvaruhus efter att området har mätts. Idag kan du stöta på byggmarknader på många ställen, och du kan även hitta material på internet. Om du inte har bestämt dig ännu kan du specificera detta i din annons och utbyta idéer med våra erfarna mästare. Om ditt område är litet i kakeltillverkning, bör den beställda keramiken placeras på området och de mätningar som tagits bör verifieras. Om det finns delar som inte matchar väggen kan du försiktigt bryta dem med en keramisk tång. Det bör dock noteras att dessa processer är ganska svåra och bör anförtros till erfarna händer. Efter att ha valt plattorna och tagit de nödvändiga måtten är det dags att förbereda marken. Golvberedning har en mycket viktig plats vid kakeltillverkning. Felaktigt preparerade golv kan skapa problem på kort och lång sikt. Dessutom vill du inte råka ut för problem med dina grannar på grund av eventuella vattenläckor.

Vid tillverkning av plattor bör en murslev användas för golvbruket. Denna process bör startas efter att du är nöjd med hur plattorna ser ut på golvet. Kom ihåg att kakeltillverkning är en oåterkallelig process. Du behöver inte göra ett särskilt tjockt lager när du lägger murbruket på golvet. I detta skede bör golvet täckas med murbruk genom att trycka på det med en murslev. Efter att golvet är täckt med murbruk bör murbruk appliceras på baksidan av varje kakel, det vill säga på den del som blir kvar på golvet. Du kan också sprida denna murbruk med en keramisk murslev. Om man tror att tillräcklig mängd murbruk har applicerats bör andra processer påbörjas. Limningsprocessen bör inte påbörjas utan att noggrant kontrollera och testa golvbruket. Du kan få det bästa resultatet genom att arbeta med en av mästarna i Ustala.com för kakelläggningsprocessen, vilket kräver finess.

Målet nu skulle vara att försiktigt trycka in plattorna i murbruket. Rätt placerade plattor ska pressas i cirkulära rörelser fram och tillbaka. Denna undertryckningsprocess kommer både att förhindra luftspalter i murbruket på golvet och säkerställa en mer robust kakelkonstruktion. Tveka inte att trycka på plattorna under denna process. Det rekommenderas att köpa lite extra kakel vid brott. När du är säker på dess hållbarhet kan du gå vidare till andra delar med sinnesfrid. Vid kakeltillverkning ska fogspalter lämnas mellan två plattor. För att korrekt justera avståndet mellan plattor kan du använda en produkt som du kan hitta och hitta som kakeldistans eller fog plus. Dessa produkter finns på många byggmarknader. Dagens teknik gör att du kan komma åt alla produkter över internet. Du kan till och med välja dina brickor online.

Du måste använda en fogmassa för att fylla luckorna mellan plattorna. Injektering appliceras också som en murbruk. Du bör applicera detta fyllnadsmaterial på springorna mellan plattorna med hjälp av en fogspackel. Med kakeldistanserna kommer plattorna du lämnar på avstånd både att fästa bättre vid varandra och se väldigt vackra ut. Fogspackeln ska matas in i kaviteten med en murslev. Sedan bör denna process användas för alla brickor en efter en. Tveka inte att få fogbruket på plattorna. Efter att ha väntat i 1 timme kan du ta bort den återstående delen av fyllningen med hjälp av svamp och vatten. Efter dessa processer bör du rengöra dina plattor försiktigt.

Efter att golvbruket är förberett och applicerat kan kakellim användas. 6 eller 6,5 liter vatten ska tillsättas i 1 påse kakellim och blandas noggrant i 10-15 minuter tills det inte finns några klumpar. 1 påse kakellim är 25 kg. Det räcker med andra ord att sticka ett 4 m2 golv. Golvets goda och släta avjämningsmassa kommer direkt att påverka mängden lim som används och kvaliteten. Varje märke har en arbetstid och 1-1,5 m2 lim ska förberedas varje gång. Det är mycket viktigt att plattorna fäster ordentligt på golvet. Slarvig kakeltillverkning kan orsaka spjälkning och läckor senare. För att inte stöta på några obehagliga överraskningar kan du arbeta med Ustalas betrodda mästare för att fästa brickorna.

Efter att injekteringsmaterialet har applicerats kan en disig, suddig bild uppstå på plattorna. För att bli av med detta utseende kan du använda rengöringsprodukter som du enkelt kan få tag på från många byggbutiker. Du bör definitivt vänta innan du använder dessa rengöringsmaterial. Annars kan du även riskera plattorna du har lagt. Bilden du får efter att du har använt rengöringsmedlen kommer att göra dig glad.

Vi pratade om alla nödvändiga processer för att göra plattor. Varje steg måste göras noggrant och mätt. Om du har rätt mått

Hur skär man kakel?

Kakelskärning har blivit enklare med den teknologi som utvecklas idag. Verktyg för att skära kakel varierar från de mest komplexa till de mest moderna. Kakel skärverktyg är verktyg som bör vara i händerna på en mästare. Du kan få det själv från internet eller från byggvaruhus. Det kommer att göra jobbet mycket lättare. Vi rekommenderar det dock inte eftersom det blir dyrt. Om du har några av dessa verktyg till hands blir jobbet lika praktiskt som att skära papper. Det är nödvändigt att ta måtten noggrant och skära plattorna noggrant. Annars kan ekonomiska förluster uppstå. För att förhindra dessa förluster kommer det att vara mycket viktigt för dig att hitta expertmästare från Ustala.com. Om utförandet inte är bra kommer de valda designerna inte att ha någon mening. Så länge uppmärksamhet ägnas åt detaljer är det möjligt att uppnå produktiva och vackra verk.